Open Heemerf

Wanneer:
13 oktober 2019 @ 14:00 – 17:00
2019-10-13T14:00:00+02:00
2019-10-13T17:00:00+02:00
Waar:
Heemerf Waaiberg
  • Optreden: TEFRENT
  • Demonstratie: brood bakken, fruit persen
  • Tijdelijke tentoonstelling: 40 jaar vriendschap Kasterlee-Plaffeien

Voor de naam “Tefrent” gingen de bandleden op zoek in ons plaatselijk dialect. Vele woorden die vroeger in het Kempisch dialect gebruikt werden zijn verloren gegaan en in die woordenschat vonden ze tefrent. Tefrent betekent “verschillend” en is een verbastering van het Franse woord “différent” of het Engelse “different”.

Vanuit deze betekenis spelen ze met “tefrente” mensen, op “tefrente” instrumenten “veul tefrente airekes”. Je kan er op dansen, je kan er naar luisteren, je wordt geraakt, je komt in vervoering, …: “Fijne Folk”.
Meer in detail: Een samenspel van doedelzak, viool en klarinet, stevig ondersteund door gitaar en aangevuld met de hemelse klank van de harp. Muziek van vroeger en muziek van nu. Het ene nummer pittig en dwepend, het andere dan weer fijn en ontroerend. Een repertoire van Franse en Ierse dansnummers, liedjes uit de Vlaamse doos of hier en daar een eigen nummer.

De Biervereniging (brouwers van o.a. de Kastel, het Pompoenbier en de Rosse van Tielen) komt langs om de lekkere appels van onze boomgaard te persen tot heerlijke sapjes. En, natuurlijk kan er geproefd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *