logo breed met naam (1)
heemk

Wie zijn wij?

Onze heemkundige kring bestaat uit een grote groep vrijwilligers, die belangstelling en zorg willen opwekken voor het cultuurgoed van de gemeente Kasterlee. We doen dit door het uitbouwen van een documentatiecentrum, het uitbaten van een heemerf, het uitbrengen van allerlei heemkundige publicaties, het organiseren van heel wat activiteiten en nog zo veel meer!

Sliedrecht 040

Bestuur

Het bestuur staat in voor de dagelijkse werking van onze kring. Dit bestuur bestaat uit de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris, penningmeester en enkele leden, die telkens op de derde donderdag van de maand vergaderen.

Een keer per jaar is er ook de algemene vergadering, die beslist over het algemene beleid van onze kring. Het bestuur wordt hierbij aangevuld met medewerkers uit de verschillende werkingsvelden.

heemerf 010

Werkingsvelden

De taken van onze heemkundige kring zijn zeer uiteenlopend. Binnen de verschillende werkingsvelden zijn er heel wat vrijwilligers, die zich inzetten om die taken te kunnen blijven vervullen. Soms wordt een werkingsveld volledig door één persoon onderhouden (zoals onze bibliotheek-index, onderhouden door Truus) , maar meestal gaat het om een groter team (zoals onze Volkskalender, onderhouden door een heel redactiecomité, fotografen,...).

kinderdag_1452017

Vrijwilligers

Onze organisatie is een vzw, die enkel met vrijwilligers werkt. Het spreekt dan ook voor zich, dat iedereen die zich voor onze kring inzet, dit doet naar zijn of haar interesse, agenda en vermogen.

Onze vrijwilligers worden ondersteund waar nodig en genieten van een verzekering, die de risico's met betrekking tot hun vrijwilligerswerk dekt.

Jaarlijks wordt het geleverde werk beloond met een medewerkersfeestje. 

ERFGOEDVELD

Onze Heemkundige Kring maakt deel uit van een netwerk van verschillende erfgoedverenigingen. Met sommige hebben we een nauwe samenwerking. Hieronder enkele nuttige links:

Zoek je nog andere erfgoedverenigingen?
Bekijk dan zeker De Erfgoedkaart via deze link.

klop
27072369_2003878723157331_7779462840678187720_n