Heemerf De Waaiberg wordt soms "Klein Bokrijk" genoemd. Het wil een getuigenis brengen van de bouwstijl en leefwijze van de Kempense mens in de tweede helft van de 19de en het begin van de 20ste eeuw.
Wat staat er op het Heemerf?
Beweeg met de muis over de afbeelding en klik op de vakken voor meer info.
Schuur
Een langsschuur met lemen wanden, die tot in 1988 nog op Kluis stond, te Kasterlee. Op ons Heemerf gebruikt als tentoonstellingsruimte en café, maar ook voor optredens en voorstellingen.
Langgevelhoeve
Een boerderijtje met potstal, afkomstig van het gehucht Goor, te Kasterlee. Deze hoeve was reeds aanwezig op de Ferrariskaart uit 1778. Het is een lage, kleine en bescheiden hoeve, die ons een getuigenis brengt van het leven op de schrale Kempense zandgronden in de tweede helft van de 19de eeuw en in het begin van de 20ste.
Karkot
Het karkot herbergt de machinerie van de laatste klompenmaker van Tielen. Daarnaast, kan je hier op een Open Heemerf, ook het versgebakken brood van onze bakkers kopen!
Bakhuis
In een traditionele houtoven wordt er hier tijdens een Open Heemerf nog steeds brood gebakken.
Biehal
De biehal werd opgericht door de Biebond Sint-Ambrosius. Deze is gemodelleerd naar de biehal die aan de pastorij van Lichtaart stond.
Keeses Molen
Sinds 1954 is deze standerdmolen een beeldbepalend monument aan de Geelsebaan. De veel langere en rijke geschiedenis van Keeses Molen kan je samen met ons Levend Heemerf komen ontdekken.
Erf
Rondom de gebouwen is ons erf. Je kan hier een boomgaard en een pompoenenveld vinden, maar het is ook de ideale plek voor het tentoonstellen van oude ambachten, voor een zomers terrasje, een plantenruilmarkt en nog zo veel meer!
De zeldzame vliegende dodo
Je hebt hem! Stuur "Dodo" naar 0477 488 617 en ontvang je heemkundige prijs.
Ons Heemerf bezoeken?
> Klik dan hier
Meer info over het Open Heemerf?
> Klik dan hier