Hieronder kan je de komende activiteiten van onze kring vinden. Met de knop 'abonneer' kan je onze activiteiten in je eigen online-agenda toevoegen.

jun
7
di
Open archief @ Erfgoedhuis
jun 7 @ 19:00 – 21:00

Raadpleeg ons archief met behulp van onze medewerkers.

jun
9
do
Open Archief
jun 9 @ 14:00 – 16:00

Raadpleeg ons archief met behulp van onze medewerkers.

jun
12
zo
Zomer op het Heemerf @ Heemerf Waaiberg
jun 12 @ 13:00 – 18:00

Om de zomer in te zetten voorzien we een extra large Levend Heemerf. We richten ons zomerse erf gezellig in en als de weergoden meewerken kan je tussen 13 en 18 uur op het gras tussen de fruitbomen genieten van een buitenoptreden. Ons erf wordt zo omgetoverd tot een zomers
paradijs!

The Vickings spelen op een groot, overdekt podium – tussen de bomen. Muzikanten en zangeressen voeren ons terug naar de jaren vijftig en zestig. Omdat er niemand dorst mag lijden tijdens dit spetterende optreden, voorzien onze vrienden van de Biervereniging een buitentap.

Tijdelijke tentoonstelling: Molens van Groot-Kasterlee

Voorwerp in de kijker : Onze collectie inktpotten

Boek van de dag: Jefke vertelt

jun
21
di
Open archief @ Erfgoedhuis
jun 21 @ 19:00 – 21:00

Raadpleeg ons archief met behulp van onze medewerkers.

jun
23
do
Open Archief
jun 23 @ 14:00 – 16:00

Raadpleeg ons archief met behulp van onze medewerkers.

sep
11
zo
Levend Heemerf @ Heemerf Waaiberg
sep 11 @ 14:00 – 17:00

 

Naar goede gewoonte staan de  Kemp’ner Musikanten in september weer op ons podium. Deze oorspronkelijke Egerländer blaaskapel werd opgericht in 1979. In de jaren 90 evolueerde het orkest naar een hoofdzakelijk Zuid-Moravisch repertoire, met vele zangnummers in de oorspronkelijke taal. In Belgische en Europese wedstrijden kaapten zij al diverse prijzen weg. Muziek van hoge kwaliteit – uit Tielen!

 

Natuurlijk zijn ook onze bakkers weer van de partij: ze stoken hun oven warm en ze verkopen hun heerlijke broden.

Je komt deze editie ook meer te weten over de palingstek…

Op 10 en 11 september organiseert de Kastelse Biervereniging Molenfeesten aan Keeses Molen. Op zondag ideaal te combineren met een bezoek aan ons Levend Heemerf.

Ook al omdat we dan in onze schuur het boek ‘De oude molens van Kasterlee’ aanbieden voor slechts 5 euro. Let op: vanaf 12 september kost het boek weer 10 euro.